fallback

Преглед на печата за 21 юли

08:30 | 21.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Прокуратурата обвини Огнян Донев в данъчно престъпление

в-к Сега

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Огнян Донев за данъчни престъпление, съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС. На Донев му е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 хиляди лева. До момента срещу него имаше обвинение само за пране на пари и мярка за неотклонение парична гаранция от 50 000 лв.

Огнян Донев е собственик на голямата българска фармацевтична компания "Софарма". Заедно с Любомир Павлов той притежава медийната група "България холдинг", издаваща вестниците "Труд" и "24 часа". Срещу Павлов са повдигнати три обвинения - за пране на пари, документна измама и документи с невярно съдържание. Наложена му е парична гаранция от 50 000 лева. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите в медийната група.

ГЕРБ спряха всички ограничения за безразборни строежи

в-к Сега

След като бламираха предложението на регионалния министър Лиляна Павлова за спиране на строежите по брега на морето, депутатите на ГЕРБ в ресорната комисия в НС спряха още един неин текст за ограничаване на безразборното строителство. В общините без общи устройствени планове ще се строи, ако има дори само одобрени, но не влезли в сила, подробни устройствени планове. Обжалването им в съда също няма да спира инвестиционната дейност, предвиждат промените в закона за устройство на територията, приети от депутатите на второ четене в комисията.

Дамите минават на плодова бира

в-к Стандарт

Плодовата бира е новото изкушение за дамите. Пивото със сок от лимон, оранжев или червен портокал или грозде набира почитатели сред нежната половина на България, твърдят от Съюза на пивоварите.

Над 80% от потребителите на лимонените и гроздовите бири са именно дамите. От началото на годината досега пивоварите са предложили на пазара 11 нови продукта и марки пиво, 16 нови разфасовки и 5 нови опаковки бутилки и кенове бира. Делът на оборота, реализиран от новите или усъвършенствани продукти, достига 24% от общия оборот на пивоварните компании в страната. През това лято за пръв път на пазара се появиха бирени миксове с ниско алкохолно съдържание и фруктови вкусове. Маркетинговите проучвания показват, че консуматорите ги възприемат като отделна продуктова категория от бирата.

Цената на пшеницата скочи

в-к Новинар

Цената на пшеницата в Силистренско е скочила с 15 лв. и вече достига 430 лв. за тон. Това съобщи председателят на една от най-големите кооперации в общината Иван Динков. По думите му това не се отразява на купувачите, които също се увеличават.

„Смятам, че цените ще бъдат инцидентни. Може би в момента има някакъв недостиг на пазара, имат фирмите някакви договори, които трябва да изпълнят към момента, и предлагат високи цени, за да могат да набавят количествата", подчерта Динков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 21.08.22 г.
fallback