fallback

Осем фирми искат да стопанисват ВиК инфраструктурата в Плевен чрез ПЧП

Готов е проектът за водния цикъл на града, съобщи кметът на Плевен

13:21 | 10.07.12 г. 1

Общо осем фирми, седем от които чуждестранни, са проявили интерес към проекта за отдаването на концесия на ВиК инфраструктурата в Плевен на принципа на публично-частното партньорство, предаде БТА.

Това съобщиха от Международната финансова корпорация (International Financial Corporation – IFC), консултант на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по проекта.

Три от фирмите са от Франция, а останалите – от Австрия, Испания, Италия и Обединените арабски емирства.

Кметът на община Плевен Димитър Стойков, който днес подписа договора за модернизирането на градския транспорт с европейски пари, съобщи, че вече е предаден в Министерството на околната среда и водите и проектът за водния цикъл на града, чиято стойност е 195 млн. лева.

Плевен е първият български град, който прави опит да отдаде водната инфраструктура на концесия на принципа на публично-частното партньорство, с цел да бъдат направени необходимите инвестиции за модернизирането й.

Проектът е пилотен за страната и ако бъде успешен, публично-частното партньорство ще се приложи при модернизирането на ВиК инфраструктурата и в други общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:30 | 13.09.22 г.
fallback