fallback

Община Варна ще модернизира градския транспорт с над 114 млн. лева европари

С част от средствата ще бъдат закупени 70 нови автобуса

21:33 | 09.07.12 г.

Община Варна ще получи 114,4 млн. лева европейски пари за модернизирането на градския транспорт, след като днес беше подписан договорът за интегриран градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проектът трябва да бъде изпълнен за 36 месеца. Като част от дейностите за модернизирането на градския транспорт във Варна се предвижда да бъде въведена автоматизирана билетна система, система за информация на пътниците в реално време, да бъде изграден център за управление на трафика и да се направят редица подобрения по спирките и по материално-техническата база.

Общината във Варна също така планира да изгради 16 км велоалеи и коридор за бърза автобусна линия с дължина 15 км.

С част от средствата ще бъдат закупени 70 нови автобуса и 3 миниавтобуса за обслужване на пътниците от града с увреждания.

Със средства по схемата за модернизирането на градския транспорт, финансирана по линия на оперативна програма “Регионално развитие”, вече започна модернизацията на градския транспорт в Бургас, София, Пловдив и Стара Загора.

Утре ще бъде подписан договорът за интегрирания градски транспорт в Плевен. Предстои да бъде одобрен проектът за модернизацията на градския транспорт в Русе, който беше предаден със закъснение в министерството на регионалното развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 01.09.22 г.
fallback