fallback

Подготвени са новите предложения за промени в Закона за горите

Управляващите принципно са приели предложенията на еколозите, но днес са излезли с поправка, която досега не е била дискутирана

21:29 | 20.06.12 г. 1

Управляващите от ГЕРБ са подготвили нови писмени предложения за промени в Закона за горите. Това съобщи по време на поредния граждански протест срещу поправките в закона Тома Белев от природозащитната организация "Зелени балкани". 

Той уточни, че новите предложения ще бъдат публикувани по-късно на сайта на Народното събрание. Белев посочи, че управляващите принципно са приели предложенията на екоорганизациите, но днес са излезли с поправка, която досега не е била дискутирана.

Най-новото предложение на ГЕРБ е да се даде възможност частни лица да строят върху терени от държавния горски фонд. Природозащитници и граждани категорично отхвърлиха това предложение. Андрей Ралев от организацията "Диви балкани" каза, че представителите на еколозите няма да водят преговори с правителството и призова гражданите, които са съпричастни към проблема със Закона за горите да продължат да оказват натиск върху правителството, за да се стигне до приемането на нов закон.

Припомняме, че днес стана ясно, че утре ще заседава парламентарната комисия по земеделие. На заседанието депутатите ще обсъдят ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за горите.

Управляващите обещаха докладът на комисията по земеделие относно ветото да бъде разгледан в петък в пленарната зала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:21 | 14.09.22 г.
fallback