fallback

Митница "Свиленград" все пак няма да бъде закрита

Поставят митническата администрация под тримесечен мониторинг

16:21 | 08.06.12 г.

                                                                                                                       от: Диана Николова

Митница "Свиленград" няма да бъде закрита, съобщи днес областният управител на Хасково Ирена Узунова, която е упълномощена да обяви решението на министъра на финансите Симеон Дянков.

През следващите три месеца служителите на митницата ще бъдат поставени под сериозен мониторинг, който да установи компетенциите и професионализма при изпълнението на задълженията от страна на служителите.

Областният управител уточни, че министерството на финансите и Агенция "Митници" ще включат допълнителен ресурс за обучение на всички служители на митницата, които отново ще бъдат тествани. 

По думите й през последната седмица са водени няколко разговора с шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и финансовия министър Симеон Дянков с цел да се съхранят работните места.

Според кмета на Свиленград и председателя на местния общинския съвет ако митническа администрация бъде закрита, ще бъдат засегнати около 120 семейства.

Като подчерта, че това е последен шанс за митницата, Ирена Узунова призова администрацията да работи на европейско ниво, за да може хората да докажат, че тя не е място за разпространение на корупционни практики.

Преди седмица на теста за лоялност се провалиха 17% от общо 270-те служители на митническата администрация, а други 40% са признали, че са получавали или прикривали подкупи, и са правили нарушения. Именно тези тестове поставиха под въпрос съществуването на южната митница.

Още новини за България четете в Dnes.bg  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:15 | 01.09.22 г.
fallback