fallback

Обединение от 5 фирми ще строи кръстовището на две нива на Лъвов мост в София

Предложената цена за строителството е малко над 22 млн. лева

14:57 | 07.06.12 г. 2

Обединение "Лъвов мост", в което участват "Главболгарстрой" АД, "ГБС - Инфраструктурно строителство" АД, "Стройинжект" АД, "Старт инженеринг" АД и "Пътпроект 2000" ООД, ще строи кръстовището на две нива между булевардите "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза" в София, предаде БТА.

Предложената от фирмите цена е 22 260 000,42 лева. Очаква се строителните работи да започнат през следващата година.

Идейният проект предвижда кръгово движение около "Лъвов мост" за автомобилите, като трамвайните релси ще минават през моста.

Под сегашното ниво на булевард "Сливница" ще има два транспортни тунела - северен и южен, през които ще минава директният транспортен поток по булеварда, а от локални платна ще се правят връзките с бул. "Кн. Мария Луиза".

В момента в София кръстовища на две нива се строят на три места. Едното е в квартал „Младост“, второто е при телевизионната кула и третото е на кръстовището на бул. „Иван Ев. Гешов“ и ул. „Св. Георги Софийски“.

Междувременно изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев съобщи пред журналисти, че от утре започва реконструкцията на бул."Кн.Мария Луиза" от пл."Лъвов мост" до надлез "Надежда". Изпълнител на ремонта е "Пътстрой - СК 13", а самите работи ще струват 1,9 млн. лева.

Предвижда се велосипедната алея по протежение на бул. „Ломско шосе“ да бъде удължена до „Лъвов мост“, като се преасфалтират пътните платна и се подменят тротоарните настилки.

Срокът за изпълнението на ремонта е до 8 септември.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:04 | 13.09.22 г.
fallback