fallback

Пътната агенция обяви процедура за ремонт на три виадукта на "Тракия" и "Хемус"

Заради нуждата от спешни мерки не е имало време за огледи на пътните съоръжения и не са определени цени на ремонтните дейности

15:57 | 05.06.12 г. 3

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за ремонт на три виадукта по магистралите „Тракия“ и „Хемус“, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Търсят се изпълнители за ремонтните работи на виадукта при Вършилата, който е част от отсечката на „Тракия“ в района на Пазарджик, както и на съоръжението на аутобана преди разклона за с. Церово.

Третият мост за ремонт е „Бебреш” преди тунела „Топли дол” от „Хемус“.

Предвижда се да бъде направен ремонт на пътното платно, връхната конструкция и долното строене, както и на прилежащите терени на съоръженията.

Пътната агенция обаче не е подготвила необходимите количествени сметки за предварително определяне на цената на ремонта.

В съобщението се посочва, че съоръженията са в критично състояние, поради което няма време да им бъде направен подробен оглед, а се налага да бъде приложен „извънреден способ“ за провеждането на процедурите по избор на изпълнители на ремонтните работи.

Това обаче ще затрудни строителните фирми при точното определяне на подобренията, които трябва да направят, за да отговорят на съвременните изисквания за мостово строителство при ремонта на съоръженията.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 18 месеца, документите на фирмите-кандидати за извършването на ремонтите ще се приемат до 15 юни.

Миналата седмица правителството пренасочи 43 млн. лева бюджетни средства от парите за текущи ремонти на пътища за поправки на проблемни мостове, виадукти и други пътни съоръжения.

Министърът на финансите Симеон Дянков обаче оцени на 200 млн. евро необходимите средства за ремонт на всички по-големи пътни съоръжения.

Агенцията „Пътна инфраструктура“ посочи 11 опасни съоръжения, които се нуждаят от спешен ремонт, като само за тях ще са необходими близо 59 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:13 | 08.09.22 г.
fallback