fallback

Петя Димитрова става главен изпълнителен директор на Пощенска банка

Тя наследява Антъни Хасиотис, който поема поста главен изпълнителен директор на румънското поделение на Юробанк И Еф Джи и на компаниите от групата там

17:08 | 28.05.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор

Петя Димитрова. Снимка: Личен архив

Петя Димитрова става главен изпълнителен директор на Пощенска банка (Юробанк И Ед Джи България АД) от 2 юли 2012 г., съобщиха от банката. Тя ще бъде и главен изпълнителен директор на компанните от групата Юробанк у нас. Понастоящем Димитрова, която има 9-годишен опит в банката, е изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет.

Петя Димитрова започва кариерата си в посолството на САЩ през 1996 г. В периода 1998 – 2003 г. работи в „ПрайсуотърхаусКупърс” като старши мениджър / одитор. Присъединява се към екипа на Пощенска банка през 2003 г., като в кариерата си за институцията заема позициите главен финансов директор, прокурист, изпълнителен директор и член на Управителния съвет.

През март 2012 г. е избрана от Световния икономически форум за един от младите световни лидери за изключителните й постижения в областта на мениджмънта както на професионално, така и на социално ниво. Досегашният главен изпълнителен директор Антъни Хасиотис ще заеме поста главен изпълнителен директор на компаниите на Групата в Румъния и главен изпълнителен директор на Bancpost S.A. - румънското подразделение на Юробанк И Еф Джи. Антъни Хасиотис заемаше поста главен изпълнителен директор на Пощенска банка и дъщерните й дружества в страната през последните 8 години.

Друга промяна в мениджмънта е Петрос Ангелакис, който ще заеме поста заместник-председател на Управителния съвет на Юробанк И Еф Джи България АД (Пощенска банка) и ще отговаря за дейностите „Операции”, „Информационни технологии” и „Организация”. Досега той е бил заместник-главен мениджър на управление „Международни дейности” в Юробанк И Еф Джи.

Промените в мениджмънта подлежат на съответното регулаторно одобрение и ще влязат в сила от 2 юли 2012 г.

Свързани компании:

ТБ Юробанк И Еф Джи България АД - облигации(9FSC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:35 | 14.09.22 г.
fallback