fallback

Преглед на печата за 16 май

08:11 | 16.05.12 г.

За кабинета Балканската война се оказа по-важна от болните деца

в. "Сега"

Върнатите от министри, зам.-министри, областни управители и други членове на политически кабинети бонуси няма да отидат за лечението на болни деца, както обеща кабинетът. Натрупаната сума от 600 000 лв. ще бъде насочена за покриване на разходите по тържествата за отбелязване на 100-годишнината от балканските войни, реши правителството на вчерашното си заседание.

Това слага край на историята около върнатите бонуси, която премина през серия от фарсове и бе грубо използвана за PR и от правителство, и от опозиция.

Вчера на въпрос на "Сега" защо парите не отиват за лечение на деца, а за чествания, премиерът Бойко Борисов коментира: "Дадохме и на деца. БСП да върнат и техните бонуси".

Шефът на митниците обвини прокуратурата, че изпълнява поръчка на "ЛУКойл"

в. "Сега"

Шефът на Държавна агенция "Митници" ген. Ваньо Танов отправи тежко обвинение към прокуратурата, че приема поръчки за разследвания. След първото заседание по делото си вчера генералът заяви, че разследването срещу него е било заръчано от петролната компания "ЛУКойл".

През м.г. ген. Танов бе основната фигура при отнемането на лиценза на рафинерията, след като компанията не спази срока за монтирането на измервателни уреди, чрез които да се отчитат влизащите и излизащите количества гориво.

Испански тирове с български номера

в. Стандарт”

Превозвачи от Испания регистрират фирми у нас, за да плащат по-евтини застраховки "Гражданска отговорност" и по-ниски данъци. Това съобщи Николай Здравков, управляващ съдружник в I&G Brokers по време на форума "Шумът на парите".

Практиката за регистрация на автомобили у нас се е пренесла и в Италия. Жителите на Ботуша често прескачат у нас, за да си купят евтина кола с нисък данък и застраховка.

Гърците също купували коли на името на българи, но тази практика била прекратена с постоянни проверки на возилата. Най-много "български" коли има в Румъния. По официални данни броят им е 30 000. Но реално те са поне три пъти повече, каза Стоян Проданов, изпълнителен директор на "Бул Инс".  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:17 | 13.09.22 г.
fallback