fallback

Износът за март на фокус през седмицата

НСИ ще обяви данни и за продажбите в промишлеността, строителството и търговията

08:00 | 07.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор

В понеделник (7 май 2012 г.) БФБ-София ще проведе среща с емитентите, на която ще се обсъждат начините за повишаване ефективността и качеството на разкриване на информация от публичните дружества.

Във вторник (8 май) НСИ ще обяви данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през март 2012 г. Февруари донесе спад на промишлените продажби с 2,1% на месечна и с 5,5% на годишна база.

За вторник е насрочена среща (от 15 ч.) с акционерите на Адванс Терафонд АДСИЦ, както и пресконференция (от 16:30 ч.) на Приста ойл, основен собственик на Монбат. От Приста ойл ще обявят новите инвеститори в дружеството. За този ден са насрочени общи събрания на Светлина АД и Инвестмънт Пропъртис /Ин-пропъртис/ АДСИЦ.

В сряда (9 май) НСИ ще представи ревизирани данни за износа, вноса и търговския баланс през февруари 2012 г.

В четвъртък (10 май) НСИ ще представи данните за износа, вноса и търговския баланс през март 2012 г. През февруари се наблюдаваше неблагоприятната тенденция на 1,8% спад в износа на годишна база и ръст при вноса с 12,8%. Резултатът бе 7-кратно увеличение на търговския дефицит.

В този ден НСИ ще обяви и наблюденията си над потребителите през април 2012 г. и краткосрочна статистика за жилищните сгради през първото тримесечие на 2012 г.

За четвъртък са насрочени и общи събрания на акционерите в Пълдин Лайън Груп АДСИЦ и Мизия-96 АД.

Вечерта от 18:30 ч. ще се проведе Клуб Investor.bg на тема "Имотите като инвестиция – нов имидж или нова ера?" с лектори Радослав Манолов от Адванс Терафонд АДСИЦ, Добромир Ганев от Форос и GVA Sollers Solutions, Огнян Павлов от Емпорики Банк и Ричард Макдоналд от MRP International.

В петък (11 май) НСИ ще обяви данни за наетите лица и средната работна заплата през първото тримесечие на 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
fallback