fallback

Повече приходи и по-малко разходи за първото тримесечие отчете НОИ

Приходите са с 9,3 млн. лв. над планираното, а изразходваните средства са с 25,9 млн. лв. по-малко от заложеното, съобщават от института

14:16 | 27.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

За първото тримесечие на годината Националният осигурителен институт (НОИ) отчете повече приходи и по-малко разходи от планираните, съобщиха от института.

Приходите в държавното обществено осигуряване (ДОО) от началото на годината са с 9,3 млн. лв. повече от заплануваното, показва предварителният отчет за изпълнението на бюджета на ДОО за първото тримесечие на 2012 г.

Според данните на осигурителния институт постъпилите средства към март са 895,5 млн. лв., което е 23,1 на сто изпълнение на общия план за годината.

Отчетът на изразходваните средства за тримесечието показва, че общите разходи на ДОО за периода са 2080,6 млн. лв., което е с 25,9 млн. лв. по-малко от плана.

Най-голяма като абсолютна стойност е икономията при разходите за пенсии, където сумата е с 19,2 млн. лв. по-малка от предвиденото. При разходите за краткосрочни обезщетения (майчинство, безработица и болест) икономията е 3 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
fallback