fallback

Над 3 млн. лв струва пускането на мощностите в „ОЦК-Кърджали“

Полският кандидат-инвеститор "Силезия" АД е поискал списък на фирмите на сегашния собственик на предприятието Валентин Захариев

14:44 | 24.04.12 г.

Необходими са над 3 милиона лева, за да се пусне отново в експлоатация „ОЦК-Кърджали“, каза председателят на регионалната структура на КНСБ Иванка Караколева, цитирана от БТА.

От тези средства около 1,5 млн. лв. са само за заплати и обезщетения. 

Представен е подробен разчет на необходимия финансов ресурс за започване на работата в Оловно-цинковия комплекс, според който в първия месец след пуска ще са необходими още около 1,1 млн. лв.

Справката е поискана от полския консорциум "Силезия" АД, който прояви интерес към металургичното предприятие. Полският кандидат-инвеститор е поискал и списък на фирмите на сегашния собственик на предприятието Валентин Захариев.

Работниците от комбината в Кърджали ще изчакат с подновяването на протестните действия до края на месеца. Те обаче поставиха ултиматум, че ако и тогава няма яснота кой ще е новият мениджърски екип, протестите ще продължат.

В момента текат преговори с  кандидат-инвеститорите в „ОЦК-Кърджали“, които според синдикатите трябва да приключат до края на седмицата.

Преди дни синдикалистите обявиха, че полски консорциум проявява интерес за наемане на „ОЦК-Кърджали“ за срок от три години. Днес акциите на комбината поскъпнаха с 2,7 на сто до 3,05 лв. за брой, което дава на дружеството пазарна капитализация в размер на 25,6 млн. лв.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 05.09.22 г.
fallback