fallback

Зареждат допълнително 20 000 годишни винетки по пунктовете заради Великден

Закупените досега годишни стикери за леки коли досега са над 1,3 млн. броя

14:50 | 09.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Разпространителските пунктове са заредени допълнително с 20 хил. годишни винетки предвид предстоящите Великденски празници и нарастване броя на пътуващите, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Винетни стикери за 2012 г. могат да се закупят от общо 3 450 пункта - бензиностанции, пощи, големи вериги магазини за хранителни стоки, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове и други.

От АПИ припомнят, че цените на винетките не са променяни за трета поредна година. За 2012 г. годишната винетка за автомобилите струва 67 лв., месечната – 25 лв., а седмичната – 10 лв. Винетките за камиони и автобуси, както и за превозните средства с чуждестранна регистрация, също запазват предишните си цени.

Данните сочат, че най-предпочитани от водачите на леки автомобили са годишните винетки, следвани от седмичните и месечните. Закупените досега годишни стикери за леки коли са над 1,3 млн. броя, седмичните – около 360 хиляди броя, а месечните са близо 18 000 броя. Най-търсени от водачите на тежкотоварни превозни средства са дневните винетки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:24 | 08.09.22 г.
fallback