fallback

Сделката за "Горубсо Мадан" се очаква да приключи идната седмица

Предстои да бъдат изпълнени още няколко условия по споразумението, посочват заинтересованите страни

18:31 | 06.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Сделката за "Горубсо Мадан" се очаква да бъде финализирана следващата седмица. Това е казал днес управителят на обединението "Върба-Батанци" Николай Вълканов. Обединението придоби концесионните права върху минното дружество от "Интертръст Холдинг" АД.

Вълканов посочва, че договорът за продажбата на акциите на "Горубсо-Мадан" е подписан и от другия партньор в обединението. В договора обаче има още няколко неизпълнени условия, които се очаква да бъдът изпълнени в началото на следващата седмица и съответно сделката да бъде приключена, заяви Вълканов.

След финализиранато на сделката управлението на "Горубсо-Мадан" ще бъде поето от "Върба Батанци" - обединение между "Минстрой холдинг" и "КЦМ 2000".

Същевременно в съобщение от Съвета на директорите на "Интертръст Холдинг" АД се посочва, че компанията ще прехвърли притежаваните от нея акции в "Горубсо-Мадан" на обединението, след като се изпълнят всички условия от споразумителния протокол от 23 март.

Конкретизира се, че според част от условията задължение на купувача е да „доставя цялата продукция от цинкови и оловни концентрати на "Оловно-цинков комплекс" АД – Кърджали, като за целта бъдат подписани съответните договори за това". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 10.09.22 г.
fallback