fallback

Нови правила за заплатите на шефовете на общинските дружества в София

Промените няма да се отнасят за директорите на лечебните заведения, реши Столичният общински съвет

16:10 | 05.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Промени в начина за определяне на възнагражденията на управителите на столичните общински дружества гласуваха съветниците от Столичния общински съвет, предаде БТА.

Целта е възнагражденията да се обвържат пряко с постигнатите финансови резултати и с минималната работна заплата, а не както досега със средната работна заплата за дружеството. При лоши финансови резултати на фирмата общото възнаграждение ще е с една минимална заплата по-малко. 

Новите критерии за формиране на заплатите няма да се отнасят за ръководствата на лечебните заведения. Първоначалното предложение на заместник-кмета по финансите Дончо Барабалов беше правилата да се отнасят и за директорите на лечебните заведения, но съветниците категорично отхвърлиха подобна възможност.

Съветникът от БСП Иван Мечков настоя новите критерии да не се отнасят за търговските дружества, които са в тежко финансово състояние, докато не се стабилизират. Николай Стойнев от ГЕРБ заяви, че правилата, определени с промените в наредбата, осигуряват по-справедлив начин за формиране на възнаграждението.

Още преди месец стана ясно, че заплатите на ръководствата на общинските дружества в София ще бъдат намалени с до 30 процента.

Общинската администрация предвижда промените да влязат в сила от месец май тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:48 | 02.09.22 г.
fallback