fallback

Окончателно решение за българския участък на „Южен поток“ ще се вземе до ноември

Ръководствата на Булгаргаз и Газпром са обсъдили условията по доставката на руски газ за България

18:56 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Окончателното инвестиционно решение за строителството на българския участък на газопровода „Южен поток“ ще бъде взето до ноември тази година.

Това е потвърдено на днешната работна среща в Москва между председателя на Газпром Алексей Милер и изпълнителния директор на „Булгаргаз“ ЕАД Димитър Гогов, се казва в съобщение на руския газов гигант. 

Според последното решение на ръководството на Газпром предвижданията са строителството на „Южен поток“ да започне в края на тази година.

Очакванията са на 23 март да бъде определен и победителят в търга за избор на изпълнител на работите по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на „Южен поток“ за българския участък.

От Газпром съобщават още, че са обсъдени и въпроси, свързани със сътрудничеството между двете страни в газовата сфера и перспективите за развитие на българския газов пазар с участието на Русия.

В частност обсъден е бил и въпросът за условията по доставката на руски газ за България през тази година, се казва още в съобщението на Газпром.

Наскоро вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков съобщи, че очаква до два месеца да бъдат договорени с Газпром нови, по-ниски цени за доставките на синьо гориво за страната ни през тази година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:45 | 09.09.22 г.
fallback