fallback

Борисов: Делян Добрев ще е новият министър на икономиката

За наследник на Стефан Константинов има две кандидатури – Менда Стоянова и Десислава Атанасова

08:41 | 16.03.12 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев   Снимка: БТА

Досегашният заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще наследи на поста Трайчо Трайков. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” премиерът Бойко Борисов.

„Добрев ние сме го издигали. За това време, в което е в МИЕТ, той се справя отлично“, заяви премиерът. 

33-годишният  Добрев е от Хасково, през 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, САЩ, а по-късно е специализирал счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.

„Имам два варианта за нов здравен министър. Ще ги обсъдя днес до обед и ще ви кажа“, добави още Борисов. На въпрос дали става дума за Менда Стоянова или Десислава Атанасова, Борисов отговори, че и двете са много добри. „Искам да видя къде ще се създаде по-малко вакуум, ако преместя една от двете“, добави Борисов. „Постът на здравния министър е толкова проветриво място, защото искам там да се случат реформи“, добави премиерът и поясни, че Стефан Константинов е бил честен човек, но е успял да се скара с всички.

Борисов коментира и твърдението на лидера на СДС Мартин Димитров, според когото Трайков е бил принуден да си подаде оставката заради твърдата си позиция по въпроса за АЕЦ „Белене“.

Според Борисов мненията за АЕЦ "Белене" на който и да е премиер, депутат, партиен лидер могат да са само субективни. „Затова чакаме доклад на най-добрия консултант в света – HSBC Bank“, каза Борисов. „Трябва да се каже - дали е финансово изгодна, дали ще има къде да се продаде токът“, добави Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:32 | 13.09.22 г.
fallback