fallback

Първа оставка на служител, отказал да върне бонусите

Премиерът Бойко Борисов е приел оставката на шефа на политическия кабинет на министъра на околната среда Нона Караджова Владимир Стратиев

14:47 | 07.03.12 г. 10

Началникът на политическия кабинет на министъра на околната среда и водите Нона Караджова Владимир Стратиев е освободен от поста, след като не е върнал взетите бонуси. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след края на редовното заседание на кабинета, предаде БТА.

Членовете на политическите кабинети на министерствата имаха избор да върнат допълнителните възнаграждения, получени през последните три години, или да освободят заеманите от тях постове.

По-рано днес беше съобщено, че от върнати бонуси по сметката в БНБ са събраните над 603 хиляди лева, които ще се дарят за лечение на болни деца. Сметката ще остане отворена и в нея могат да постъпват средства от предишни кабинети, препоръча отново министър-председателят.

По предварителни разчети постъпленията мога да достигнат около 16 млн. лв., в случай, че парите бъдат върнати и от предишната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
fallback