fallback

СДС поиска оставката на министъра на здравеопазването

Поводът е скандалът с раздадените бонуси в здравното министерство

17:41 | 21.02.12 г. 5

СДС поиска министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов да подаде оставката си заради разразилия се скандал с бонусите в здравната система. Това обяви депутатът от Синята коалиция д-р Ваньо Шарков, цитиран от БТА.

В началото на миналата седмица от здравното ведомство съобщиха, че общо 5,2 милиона лева са разпределени между 15 451 души от системата и поясниха, че над 90% от хората, получили бонуси, не са чиновници, а работят в спешната помощ, регионалните здравни инспекции, домовете за деца, психиатричните болници и кръвните центрове. 

Според ръководството на СДС обаче министърът е излъгал, че преобладаващата част от бонусите са отишли за поощрения на лекари и здравни работници, като по този начин е въвел в заблуждение българските граждани. Сините смятат, че Константинов се е опитал да прикрие къде точно са отишли парите, раздадени като бонуси.

Председателят на СДС Мартин Димитров обяви, че ще поискат повторно справки от пет министерства за раздадените като допълнително материално стимулиране средства, тъй като до момента тази информация им е била отказана. Исканията ще се адресират до министерствата на икономиката, на културата, на труда и социалната политика и на регионалното развитие и благоустройството.

Димитров се закани, че ако не получат справките, ще заведат дела в съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 13.09.22 г.
fallback