fallback

Премиерът освободи зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова

Решението на министър-председателя е по собствено усмотрение, съобщават от правителствената пресслужба

13:40 | 21.02.12 г. 12

Със своя заповед министър-председателят Бойко Борисов освободи днес от поста заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова.

Решението на премиера е по собствено усмотрение, съобщават от правителствената пресслужба.

В последните дни около името на Павлова се шумеше във връзка със скандал с цените на български лекарства, продавани по-скъпо у нас, отколкото в съседни на България страни. Изразяваха се съмнения, че Павлова е работела в полза на бившия си работодател "Софарма".

Компанията държи 70% от търговията с медикаменти с тридесет от най-големите лечебни заведения у нас, съобщава Dnes.bg. Фармацевтичната компания изнудвала болниците заради стари дългове и ги принуждава да купуват лекарствата й на високи цени.

Според разследване на TV 7 у нас има изградена стройна организация от Огнян Донев, която стига до върховете на властта. Негов доверен човек в правителството е именно заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова, която днес беше отстранена от Борисов.

През лятото на миналата година фармацевти поискаха оставката на Павлова с обвинението, че се опитва да прокара лобистки промени в Закона за лекарствата, които не са в интерес на пациентите.

Павлова е и председател на Надзорния съвет на здравната каса. Нейното име беше спрягано за директор на касата, след като д-р Нели Нешева подаде оставка преди дни.

Гергана Павлова пое поста зам.-министър на здравеопазването през април 2010 г., когато министър беше проф. Анна-Мария Борисова. Преди това е заемала ръководни позиции в "Софарма трейдинг".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:27 | 14.09.22 г.
fallback