fallback

Обявена е новата поръчка за строител на завода за боклук в София

Документите при повторната процедура ще се приемат до 19 март

16:39 | 09.02.12 г. 5

Столичният общински съвет повторно откри обществена поръчка за избор на строител на завода за боклука, след като първата процедура беше анулирана в края на миналата година, предаде БТА.

Първият избор беше прекратен заради промените в техническите параметри за рециклирането на отпадъците, поискани от Европейската комисия. Според тези промени горимите блокчета от завода ще бъдат използвани от „Топлофикация – София“, затова общината подготви повторната процедура.

Срокът за прием на офертите е 19 март, съобщи пред журналисти заместник-кметът Мария Бояджийска. Заводът ще се финансира по втората фаза на проекта за инсталации за третиране на отпадъците в София, чието одобрение се очаква от ЕК.

Индикативната стойност на проекта е 208 млн. лв. Изискването към строителя е да има минимален оборот за последните три години в размер на общо 250 млн. лева, посочи зам.-кметът.

Процедурата е за пълен инженеринг на обекта, включващ проектиране и строителство, което трябва да приключи най-късно до19 месеца. Следва една година за предявяване на претенции за евентуално възникнали дефекти при експлоатацията на инсталацията.

Инсталацията трябва да обработва 410 хиляди тона отпадъци годишно, от които ще се произвеждат 154 хиляди тона горивни блокчета.

Допълнително ще се получават по 70 хил. т компост и 14 хил. т рециклируеми отпадъци. Депонираният отпадък след цялостната обработка се изчислява на 113 хил. т годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
fallback