fallback

КЗК отмени процедура за избор на телекомуникационен оператор на държавна агенция

Агенцията по геодезия е поставила субективни показатели при конкурсната процедура, смята комисията

16:25 | 06.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Предоставяне на фиксирани услуги от телекомуникационен оператор за нуждите на Агенцията и териториалните й звена", съобщиха от КЗК.

Производството е установило незаконосъобразност в методиката за оценка на офертите по два от показателите, посочват от КЗК. Проверката е започнала по жалба на „Мобилтел” ЕАД.

От регулатора коментират, че по показателя за оценка на възможността за предоставяне на услугите, възложителят е въвел скала, според която за получаването на максимален брой точки участникът трябва да декларира над 2000 кода. КЗК обаче счита, че начинът, по който е дефиниран подпоказателя за това, не изпълнява в пълнота изискванията на възложителя и незаконосъобразно ограничава участниците.

Комисията счита за незаконосъобразно и неясното определяне на методиката за формиране на оценката на техническите възможности на участниците при предоставяне на услугите автоматичен вход, предаване на факсимилни съобщения и предоставяне на видеоконферентна връзка.

КЗК е на мнение, че Агенцията по геодезия е предоставила възможност на конкурсната комисия да поставя оценки, които са изцяло в полето на субективната преценка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:44 | 13.09.22 г.
fallback