fallback

България е шестият най-предпочитан пазар на имоти за британците през януари

Близо 4% от британските купувачи са се интересували от българския пазар, сочи статистиката на сайт за имоти

10:13 | 03.02.12 г. 2
Автор - снимка
Създател

България е била шестият най-предпочитан пазар на ваканционни имоти за британските инвеститори, които са се интересували от покупката на международен имот през януари.

Това сочат данните на класацията на сайта TheMoveChannel.

Общо 3,9% от британските потребители са се интересували от имоти у нас през изминалия месец, на базата на запитванията към сайта.

През декември страната ни се нареждаше на осмо място с 2,7% от запитванията.

За пореден път Испания е най-предпочитаният пазар с близо 14,6% от запитванията. Тя е следвана от САЩ, Франция, Португалия и Италия, които образуват челната петорка.

Изненадата на първата за 2012 г. класация бе пазарът на Кабо Верде, който се покачи с цели 18 позиции спрямо декември. Той следва България на седмо място с 3,7%, изпреварвайки страни като Мароко, Турция и др.

Това може да не е достатъчно да отнеме лидерството на Испания, но малкият остров Кабо Верде за втори път отчита силен ръст в класацията. Миналия август той се покачи с пет места и влезе в челната десятка, казват от сайта.

Други традиционно силни дестинации като САЩ също отчитат ръстове (макар и не толкова впечатляващи), тъй като британските купувачи са привлечени от ниските цени на имотите и перспективите за възстановяване на пазара. Въпреки това потенциалът на Кабо Верде може да се окаже дори още по-голям, като се има предвид, че от Световната банка прогнозират ръст на БВП от 6,8% за 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 01.09.22 г.
fallback