fallback

КЗК отмени решение за изпълнител на ремонт на пречиствателна станция във Враца

Спечелилото конкурса дружество не е предоставило навреме банкова атестация за свободни средства по кредитна линия от 3 млн. лв., постанови комисията

11:04 | 02.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Враца за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет „Инженеринг за реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води в град Враца”, съобщиха от комисията.

Проучването на регулатора е установило, че класираният на първо място участник „Строително предприемачески холдинг” ЕООД не отговаря на изискванията на възложителя. Във връзка с изискването за представяне на банкова атестация за свободни средства по кредитна линия в размер от 3 млн. лв., дружеството е предоставило само писмо за намерение от банката.

Поради непълната оферта на участника, оценителната комисия е изискала допълнително необходимия документ, който е представен като издаден от дата, далеч след датата на подаване на офертата за участие, посочват от КЗК.

От там припомнят, че съгласно Закона за обществените поръчки (ЗОП) допълнително изисканите и представени документи трябва да съдържат информация за обстоятелства, които са били налице към датата на подаване на офертата (касаят минал период от време), но не и след тази дата.

Поради това нарушение КЗК счита, че оценителната комисия е следвало да предложи участника за отстраняване, а не да го допуска до етапите на отваряне на техническите и ценовите предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:30 | 22.08.22 г.
fallback