fallback

Освободиха директора на агенция "Медицински одит"

В края на миналата година при проверка здравното министерство откри редица нередности в работата на институцията

14:39 | 26.01.12 г.

Директорът на агенция "Медицински одит" доц. Златица Петрова е освободена от поста. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Стефан Константинов, цитиран от БТА.

Структурата не се закрива, не се предвижда и разширяване на администрацията, уточни министър Константинов. По думите му трябва да се оптимизира дейността на агенцията. Засега не е ясно кой ще бъде новият директор.

В края на миналата година Министерството на здравеопазването направи проверка на работата на изпълнителната агенция и разкри редица нередности в работата й.

Причината за проверката на ведомството бяха констатирани пропуски в доклад, подготвен от агенцията, за нарушения в болница "Св. Иван Рилски". Проверката беше по сигнал на директора на болницата д-р Дечо Дечев.

Тогава инспекцията на министерството установи, че в клиниката по неврохирургия на болницата пациенти са държани под наркоза повече от час преди операциите, а самите интервенции са описани като деветчасови. Хората са плащали и за избор на лекар, който не е присъствал.

Агенция "Медицински одит" е установила тези нарушения, но не ги е описала в доклад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:10 | 23.08.22 г.
fallback