fallback

Кабинетът прие гъвкаво работно време за държавната администрация

Главните секретари на министерствата ще трябва да изготвят графици с променливи граници на работните часове

13:30 | 25.01.12 г. 1

Правителството прие решение за въвеждане на гъвкаво работно време в държавната администрация, съобщиха от правителствения пресцентър.

Съгласно приетите промени главните секретари на министерствата ще трябва да организират изработването на предложения за промени в устройствените правилници на ведомствата за установяване на работно време с променливи граници. Те трябва да бъдат от 7.30 ч. до 18.30 ч. или друг часови период със задължително присъствие от 10.00 ч. до 16.00 часа. 

Предложенията трябва да отчитат спецификите на дейността на съответната администрация, връзката между началото и края на работния ден, периода на задължително присъствие и размера на обедната почивка при съблюдаване на задължителното отработване на нормалната продължителност на осемчасовия работен ден.

Както преди дни Investor.bg писа бизнесът няма нищо против гъвкавото работно време за държавните служители, но стига това да не бъде за сметка на качеството и достъпността на услугите.

За фирмите най-важно е да не се оголват гишета в рамките на фиксираното работно време между 9.00 ч. и 17 часа и да бъдат обслужвани винаги качествено и своевременно от администрацията, независимо от взаимозаменяемостта на служителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:59 | 14.09.22 г.
fallback