fallback

Лукойл Нефтохим Бугас изпълни изискванията на митниците за измервателните уреди

Очаква се делото по отнемане на лиценза за данъчен склад на компанията да бъде прекратено

15:59 | 16.01.12 г. 1
Автор - снимка
Създател

На компанията „Лукойл Нефтохим Бургас" ЕАД са връчени протоколите, удостоверяващи, че дейността на данъчния склад, управляван от лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, е приведена в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция „Митници“.

Връчването на протоколите е станало по време на проведена среща на ръководството на Агенция „Митници" с представители на компанията. На нея са оповестени резултатите от митническата проверка за съответствие, направена съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

С издаването на протоколите за съответствие на практика се удостоверява, че нефтената компания е монтирала според законовите изисквания всички измервателни уреди. Те са свързани с митниците и показват в реално време „движението“ на горивата към и от нефтопреработвателната компания, както и между нейните обособени производства. 

Юристи коментираха за Investor.bg, че при даденото положение е твърде вероятно делото, заведено във връзка с отнемането на лиценза за данъчен склад на петролната фирма, да бъде прекратено. Причината е, че са отпаднали правните основания за отнемането на лиценза за данъчен склад на компанията, заради които е заведено делото.

Следващото заседание на съда по това дело е насрочено за 24 януари.   

До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката на митническите служители в данъчния склад „Нефтен терминал „Росенец", допълниха от Агенция „Митници“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
fallback