fallback

Отпада регистрацията на зеленчукопроизводителите по Търговския закон

Промени в закона за стоковите борси и тържищата връщат старата практика, която улеснява стопаните при преките им продажби

15:09 | 16.01.12 г.

До месец ще отпадне задължението за регистрация по Търговския закон на зеленчукопроизводители, които продават продукцията си на тържищата, каквито са изискванията на сегашния Закон за стоковите борси и тържищата.

Това обяви министърът на земеделието Мирослав Найденов при днешната си среща с представители от бранша, проведена в Пазарджик, съобщиха от земеделското министерство.

Връщаме нещата по стария ред, за да не са ощетени най-дребните производители, които са затруднени пряко да предлагат продукцията си на тържищата, допълни още министърът. Законовите промени са внесени в парламента и се очаква скоро да бъдат приети.

При срещата с бранша земеделският министър и директорът на Агенцията по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев са обещали засилен контрол  върху търговията, насочен срещу нерегламентираните търговци и прекупвачите.

За първи път тази година държавата оказва пряка подкрепа за бранша, припомни министърът. За целта са предвидени 25 млн. лева от бюджета, които ще се разпределят при изкупуването на продукцията и ще зависи от качеството и количеството на продукцията.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:27 | 10.09.22 г.
fallback