fallback

Елeн Герджиков заема поста на Андрей Иванов в Столичния общински съвет

Късно вчера ръководството на ГЕРБ е освободило Иванов като председател на СОС

09:42 | 11.01.12 г. 1

Андрей Иванов         Снимка: БТА

Ръководството на партия ГЕРБ освободи от поста председател на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов и предлага на негово място да бъде излъчен Елен Герджиков. Самият Иванов запазва ръководното си място в столичната организация на ГЕРБ.

Това съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на извънредна пресконференция рано тази сутрин, излъчена директно по БНР. Решението е взето на снощното заседание на партийното ръководство, след като по рано през деня Андрей Иванов е обсъдил освобождаването на поста с премиера Бойко Борисов.

Оставката на Иванов е по негово искане и не е свързана с тиражираната информация за евентуалното му участие в конкурса за електронното обслужване на общината, 

съобщи още Цветанов. Самият Иванов обясни решението си с невъзможността му през последната година да съвместява двата поста в столичната община и в партийната органиазция в София.

Цветанов поясни, че на заседанието на групата съветници от ГЕРБ днес ще бъде предложен Елен Герджиков за поста председател на съвета.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:08 | 08.09.22 г.
fallback