fallback

Община Варна готви вливане на частна фирма в градския транспорт

Очаква се решение на Комисията за защита на конкуренцията по внесеното днес искане

12:53 | 05.01.12 г. 4

Общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД - Варна и „Транстриумф холдинг” са уведомили Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за намерението си да извършат концентрация по смисъла на Закона за защита на конкуренцията, като общинската компания придобие пълна собственост върху холдинга, съобщиха от комисията.

Уведомлението е внесено днес, като по закон тече седемдневен срок, в който се очаква да постъпят евентуални възражения от трета страна за вероятни негативни въздействия върху транспортните услуги във Варна, които биха възникнали след концентрацията, поясниха юристи.

Чрез вливането на холдинга към общинската фирма се цели да се подобрят вътрешноградските превози, особено в направлението към квартал „Аксаково“, се посочва в искането на транспортните фирми.

Създружници в „Транстриумф холдинг” са „Златни пясъци – травел инвест 2008“, която е собственик на основния капитал, и „Нарцис“ ЕООД, специализирана в транспортна дейност в страната и зад граница, показват данните от Търговския регистър.

След като юристите направят съответните анализи, КЗК ще се произнесе по искането на двете компании, поясниха от комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:45 | 12.09.22 г.
fallback