fallback

„ЕВН България“ отчита 21 млн. лева несъбрани вземания от абонати

Инвестиционната програма на дружеството за тази година възлиза на 128 млн. лв.

16:34 | 04.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

"ЕВН България" има несъбрани дългове за ток и парно отопление в размер на 21 милиона лева. Това съобщи днес в Пловдив председателят на управителния съвет на дружеството Йорг Золфелнер.

От общите задължения около 10 млн. лв. са на абонати на "ЕВН България Топлофикация" - Пловдив, срещу които има заведени дела. Той уточни, че повечето от несъбраните вземания са натрупани преди 10 години, преди приватизацията на дружеството.

Инвестиционната програма на „ЕВН България“ за тази година придвижда да се вложат 128 млн. лв. От тях 30 млн. лв. са планирани да се инвестират само в Пловдив. Програмата включва изграждането на нова подстанция в район "Тракия" плюс 68 трафопоста. Допълнително ще се прокарат 167 километра нови електропроводи за средно и ниско напрежение, обясни още Золфелнер.

Същевременно от топлинното предприятие отчитат през миналата година увеличение на броя на бизнес-абонатите си, изградени са и 32 нови абонатни станции. В края на отоплителния сезон ще бъде въведено и дистанционно отчитане на абонатните станции, в което са включени 25 съоръжения, допълни Золфелнер,

На пълна мощност работи новата когенерация "Пловдив", а за тази година ще се инвестира в ремонт на ТЕЦ "Север" и ОЦ "Юг" в Пловдив, средства ще бъдат вложени и в реконструкция на Районната отоплителна централа "Чайка" в Асеновград, каза още Йорг Золфелнер.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:45 | 08.09.22 г.
fallback