fallback

Френска банка иска да започнем връщането на 500 млн. лв. кредит за АЕЦ "Белене"

Премиерът Борисов определи факта като ужас за правителството, тъй като сумата е голяма и е проблем за бюджета

20:56 | 22.12.11 г. 15
Автор - снимка
Създател

Това съобщи пред журналисти в гр. Първомай премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че кредитът е взет от предишното правителство, а за банката те са изискуеми от нашата държава през май 2012 г.

Борисов определи този факт като "големият ужас на правителството", тъй като сумата е голяма и е проблем за бюджета.

Премиерът посочи, че средствата са взети и изхарчени, въпреки че не е имало договор за изграждането на АЕЦ "Белене", нито е имало яснота дали ще се строи изобщо. По думите му тези пари са изхарчени за нещо, на чието място в момента има една локва.

Всичките ни сметки за растеж в държавата отиват отново за погасяване на дълговете на тройната коалиция, посочи премиерът. По думите му предишните управляващи твърдят, че са оставяли излишък в бюджета, но всъщност са оставили "огромни плащания".

Ние платихме всичко, каза Борисов и даде като пример жп мотрисите, хеликоптерите за армията, правителствения самолет "Еърбъс" и дълговете на болниците.

Бойко Борисов, придружен от министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Томислав Дончев, присъства на пробни тестове по ремонтираната високоскоростна отсечка между с. Крумово и гр. Първомай. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
fallback