fallback

Ще има повече полети от Варна и Бургас до Москва през следващото лято

Това ще увеличи капацитета на линиите и ще осигури безпроблемно обслужване на туристите през следващото лято, смятат от транспортното министерство

13:09 | 21.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на полетите от морските ни летища Варна и Бургас до Москва ще се увеличи през следващият летен сезон. Това стана факт след множеството срещи между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Министерството на транспорта на Руската Федерация, съобщиха от българското ресорно ведомство.

От пролетта на 2010 г. полетите по линията Москва–Варна и Москва-Бургас бяха по 7 на седмица. През пролетта на 2011 г. полетите по тези дестинации бяха увеличени на 14.

Договорено е от началото на летния сезон на 2012 г. полетите по всяко от направленията да станат 21 на седмица, като при това няма ограничение на броя предоставяни седалки на полет. Това ще доведе до увеличаване на капацитета на линиите и безпроблемното обслужване на туристическият поток през лятото на следващата година, коментират от Министерството на транспорта.

Във връзка със засилването на сътрудничеството в областта на авиацията между България и Русия Министерството на транспорта на Руската Федерация отличи със „Златна колесница” Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България, съобщават още от нашето министерство. Тази награда се връчва за добро сътрудничество в областта на транспорта. За 2011 година с тази награда са отличени само министерствата на транспорта на България и Беларус.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:22 | 09.09.22 г.
fallback