fallback

Трайков: Доброто образование гарантира на конкурентоспособността на страната

Искаме да се конкурираме на базата на висока добавена стойност, вложена в произведената продукция, а не на базата на евтина работна ръка, категоричен е министърът на икономиката

20:45 | 09.12.11 г.

Доброто образование и знанието са най-правилният път да гарантираме дългосрочната конкурентоспособност на страната в икономиката, заяви в Ямбол министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БТА.

Ние искаме да се конкурираме на базата на висока добавена стойност, вложена в произведената продукция, а не на евтина работна ръка, каза Трайков.

В Ямбол той участва в инвестиционен форум, организиран от Българско-португалската бизнес асоциация. Във форума участва и посланикът на Португалия у нас Вера Мария Фернандеш, както и бизнес делегация от португалската община Мангуалде, водена от кмета Жоао Азеведо.

По-късно министър Трайков връчи наградите на победителите в тазгодишното шесто издание на областния конкурс "Инвеститор на годината 2011", както и на фирмите с най-голям икономически растеж в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 10.09.22 г.
fallback