fallback

(Пред)последно: Предлагат възрастта за пенсиониране да расте само за трета категория труд*

Работниците от първа и втора категория да се пенсионират при старите условия, предлагат управляващите

22:38 | 30.11.11 г. 20

Пореден вариант на пенсионната реформа е предложила парламентарната група на ГЕРБ на срещата със синдикатите.

Според предложението от 2012 г. се предвижда плавно вдигане на възрастта за пенсиониране за работещите в условията на трета категория труд с по 4 месеца в следващите 3 години, съобщи БНР.

За работниците от първа и втора категория ще важи стария режим за пенсиониране и промяна на възрастта няма да има, гласи още предложението.

Срещата между представителите на държавата и синдикатите приключи. КНСБ свиква заседание на Координационния съвет на организацията утре, на което ще бъде обсъдено новото предложение на управляващите. След това преговорите по пенсионната реформа между синдикати и държавата ще продължат.

Според информация на БТА утре в 12 ч. синдикатите ще информират депутатите от ГЕРБ дали приемат последното им предложение за пенсионната реформа.

“Търсим баланс между интересите на хората, които трябва да се пенсионират, и на всички останали български граждани", посочи след срещата със синдикатите Искра Фидосова, съпредседател на групата на ГЕРБ в Народното събрание, цитирана от БТА.

По думите й в парламентарната група на управляващата партия има разбиране и по темата за криминализирането на неплащането на осигуровките, и изплащането на трудовите възнаграждения само по банков път.

* Актуализирано към 23.30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 14.09.22 г.
fallback