IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващите изтеглят предложението за увеличаване на пенсионната възраст

До часове започват нови срещи между синдикати и депутати от ГЕРБ, ще търсят компромисен вариант за пенсионната система

16:51 | 30.11.11 г. 38
Управляващите изтеглят предложението за увеличаване на пенсионната възраст

Управляващата партия ГЕРБ изтегля предложението за увеличаване на пенсионната възраст с една година от 2012 г. и ще търси диалог и компромисно решение със синдикатите.

Това каза депутатът Валентин Николов, съобщи bTV.

От централата на КНСБ съобщиха, че лидерите на синдикатите и депутати, внесли проекта за новата пенсионна реформа, ще имат среща в 18 часа днес в сградата на парламента.

С това решение се отлага предвиденото за днес гласуване в бюджетната комисия на увеличаването на пенсионната възраст от следващата година. 

Предложението беше внесено миналия петък, в последния възможен срок, между първо и второ четене на бюджета на общественото осигуряване от депутати от ГЕРБ.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че отговорността трябва да бъде споделена: „Дали ще бъдем пак на протести и стачки зависи от следващите часове”. Синдикатите са категорични, че няма да спрат протестите, ако не бъде оттеглено предложението за увеличение на пенсионната възраст. 

По-рано протестиращите освиркаха управляващите пред сградата на парламента. Чуваха се скандирания „Оставка!”, „Дянков вън!” и "Искаме правата си!"

„Обяснихме на уважаемите парламентаристи, че увеличаването на възрастта ще донесе много малък ефект и не си заслужава заради нея да страда цял един народ”, коментира председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев.

Пламен Димитров пък обяви, че ще се дискутира как да бъдат докарани допълнителни пари в системата и как тя да бъде балансирана така, че да не се отнемат правата на хората, но пак да имат достойни пенсии. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 2
kreditkiller
преди 12 години
Така е, а те къде ги държат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 1
ABBA
преди 12 години
Парите са в монополите. Приоритетно в червените монополи. Или гравитиращите около тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
kreditkiller
преди 12 години
Проблема е че ПАРИ НЯМА, нали така...Няма пари във фирмитеНяма пари във хоратаНяма пари в държаватаНяма пари в болницитеА къде ИМА ПАРИ?В кой са ПАРИТЕ, които трябва да играят основната си роля да улеснят размяната на стоки и услуги.Как да плащат фирмите пенсионни осигуровки, след като си платят ВИСОКИТЕ лихви? В проценти увеличението на лихвите в България през последните 3-4 години е над 50%, забележете 2-3-4 пункта увеличение на ЛИХВАТА означава точно математическо реално увеличение с 50%. Защото ако си взел кредит на 6% лихва 3 пункта увеличение е 50% от тези 6%. Е как да си плащат заплати, осигуровки, здравни и т.н. след като най-важно за управляващите е "стабилността" на банките, а какво има зад тези банки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 1
Jay Gould
преди 12 години
Проблемът не във възрастта за пенсиониране, а в това, че чиновници и ченгета не плащат. И да бяха качили с една и с 5 години възрастта, пак същата работа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
Lucifer
преди 12 години
айде де , стига театър , доброто и лошото ченге, сега пак мутрагена ще излезе с неговите соломоновски решения и тълпата ще се радва как бащицата пак ни спасил от лошият хер Флик....гади ми се от идиотизма на тия циркаджий....до като не се намери кой да пълни НОЙ няма да има мир па ако ще и до 100 г да вдига възраста за пенсиониране, просто Ной се източва съзнателно, целенасочено и съвсем предумишлено
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 5
Sokratus
преди 12 години
Плюнковци! Никакъв кураж, всеки *** може да ги убеди в какво ли не!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 5
Ogibogi
преди 12 години
Да започнат да се събират осигуровките от фирми, които не са плащали с месеци! Точно за 1 месец могат да се разберат фирмите, защото там са големите пари, а не за музиката която се пуска в заведенията и рекламните табели по магазините , които се опитват да притискат да се плаща...през 15 дена обикалят всякакви инспекторчета да проверяват магазините по улиците, а пропускат моловете с големите магазини, където трият оборотите с компютърни програми , а вечерта пускат обороти съгласувани с техните счетоводители! Където ти дават касова белешка с компютър, а не директно от касовия апарат, значи се прикриват оборотите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 7
IMRO
преди 12 години
Дрън-дрън. Това правителство е изключително слабо. Няма никакъв кураж и решителност да вземе решение и да го изпълни докрай. А предстоящите преговори със синдикатите "за балансиране на пенсионната система" направо ми пълнят душата. Очаквам поредното *** решение (естествено предложено от синдикатите), което Тотю - който изглежда още не може да се определи дали е синдикален лидер или министър - ще изчете с треперещ глас и ще обяви, че пенсионната система веднъж-завинаги е стабилизирана. Амин!!!Миналата година "стабилизирахме пенсионната система", като увеличихме пенсионните осигуровки... в резултат на което тази година при по-високи ставки се събраха по-малко пари. Ама карай да върви, важното е Боко да е добър, управлението да е популярно, а какво става в средносрочен и дългосрочен план с държавата - голям праз, кучета я яли!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още