fallback

Листването на Софарма във Варшава на фокус през седмицата

Вторник е краен срок за публикуване на деветмесечните консолидирани отчети на публичните дружества

08:30 | 28.11.11 г.

В понеделник (28 ноември 2011 г.) стартира търговията с акции на Софарма АД и на борсата във Варшава, освен на БФБ-София. Събитието е анонсирано преди повече от 3 години, като е първото за българска компания на официален пазар в чужбина. Очаква се листването да даде отговори на много въпроси, сред които адекватни ли са оценките на българските акции, търгувани на БФБ-София и ще има ли по-голяма ликвидност, спрямо наблюдаваната с акциите на БФБ-София.

Проспект за търговия на борсата в Полша вече има и Еврохолд България, а намерения за двойно листване са обявили още Монбат, Каолин и Енемона.

До 0,25% са комисионните за търговия с акциите на Софарма в Полша, показа проучване на Investor.bg.

Понеделник е и краен срок за плащане на емисионната цена по новите акции от увеличението на капитала на Еврохолд България АД.

За този ден е насрочено и общо събрание на акционерите в Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ.

В понеделник НСИ ще обяви данни за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите през ноември 2011 г., както и данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през октомври.

Вторник (29 ноември) е краен срок за публикуване на деветмесечните консолидирани отчети на публичните дружества.

В този ден НСИ ще информира за производството и доставките на енергийни продукти през август 2011 г., а БНБ ще публикува отчет на банковата система за десетмесечието на 2011 г.

За вторник е насрочено и общо събрание на акционерите в Зенит Агрохолдинг АД. На него ще се гласува за разпределянето на брутен дивидент от 1 лв./акция.

В сряда (30 ноември) акционерите на Софарма АД ще гласуват за бонуси на мениджмънта в размер на 1,2 млн. лв.

За този ден е насрочено и общо събрание на акционерите в Полимери АД.

Сряда ще е ден на активност за НСИ, като ще бъдат публикувани индекси на цени на производител в промишлеността през октомври 2011 г., доходи, разходи и потребление на домакинствата през третото тримесечие на 2011 г., както и окончателни данни за 2010 г. за редица сектори, включително строителство, ПЧИ, пенсионни фондове, търговски обекти за продажби на дребно и други.

В четвъртък (1 декември) НСИ ще обяви индексите на цени на производител на транспортни, съобщителни и други бизнес услуги през третото тримесечие на 2011 г.

За петък (2 декември) са насрочени общи събрания на акционерите в Институт по целулоза и хартия АД, Гоце Делчев Табак АД и Енемона АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:32 | 11.09.22 г.
fallback