IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Тотю Младенов има символичен жълт картон

Премиерът заяви, че очаква от социалния министър да обяснява защо се налага нова пенсионна реформа и да тушира готвените от синдикатите протести

19:35 | 20.11.11 г. 11
Бойко Борисов: Тотю Младенов има символичен жълт картон

Социалният министър Тотю Младенов вече е получил символичен жълт картон. Това каза премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Министър-председателят бе категоричен, че не е доволен от работата му и би го сменил, ако се наложи още веднъж да обяснява заради него защо се налагат промените в пенсионната система, предложени миналата седмица.

„Ролята на министъра не е да се прави на добър. Той трябва да каже и лошите вести. Трябва да обясни защо трябва да се направи така и какви ще са последствията”, заяви Борисов.

Премиерът аргументира планираното повишение на пенсионната възраст с липсата на средства за изплащане на пенсии.

„Държавата вади от парите за училища, здраве, култура, спорт, прехвърляме ги в НОИ, за да се изплатят пенсии. Докога ще го правим? Затова предлагаме увеличението още от 2012 година и се аргументираме”, поясни Борисов.

Според него сегашната икономическа ситуация в Европа и света налага тези мерки. „Ако не го направим ние, ще го направи следващият. Ако и той не се спряви, ще дойде МВФ и ще ни задължат. Защо българите да не покажем на Европа, че можем сами да се контролираме. И на фона на други държави да покажем, че можем да сме една средна европейска държава”.

На въпрос доволен ли е от работата на здравния министър премиерът заяви, че е доволен от работата на Стефан Константинов и изтъкна приносът на Константинов за намалявяне на дефицита в болничната помощ и предстоящото въвеждане на интегрирана електронна информационна система.

Стана ясно още, че наследникът на правосъдното министерство ще бъде жена, която се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 5
Tony
преди 12 години
След някой и друг месец и Константинов ще е получил жълт картон!:))В българската демагогия, няма граници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още