fallback

Борисов: Българите гласуваха за европейското развитие

Тези избори бяха важни, за да се види дали това, което правим, трябва да продължи по този начин, каза премиерът

19:39 | 23.10.11 г. 2

"Българите гласуваха за европейското развитие, за продължаване на реформите, за фискалната дисциплина, за инфраструктурните проекти, за едно открито управление". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който пусна бюлетините за президентски и местен вот пет минути преди 19 часа в 78-о училище в Банкя.

Премиерът заяви, че според данните, с които разполага, вотът е за управляващите.

"Безспорен е фактът, че нашата работа през тези 2 години се оценява много високо от българите днес“, коментира Борисов. "Всички лъжи, флашки, манипулации, всички некоректни действия по време на кампанията се надявам да ги няма на балотажа и за следващите избори", посочи премиерът.

„Тези избори бяха важни, за да се види вотът на хората, дали това, което правим, трябва да продължи по този начин”, каза Борисов.

Той изтъкна, че в големите градове се оценява работата досега от кметовете на ГЕРБ, а в други градове се възлагат надежди на градоначалниците на управляващите. Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ също водела убедително.

„Трябва да сме много по-стабилни и отговорни през следващите месеци. Няма радост, няма еуфория, предстои ни огромна работа, отговорността, която ляга на ГЕРБ, е 2 пъти повече“, заяви премиерът. 

Според него първият тур бил изключително важен, тъй като показал на опозицията какъв сериозен ангажимент е поел към държавата.

"Ако има сериозна политическа класа, да оценят това, което сме поемали като упреци“, заяви той относно исканията на опозицията за избори 3 в 1.

По повод решенията на Брюксел, премиерът каза, че в сряда предстои нов съвет.

"И на фона на тях това, което направихме тези две години като фискална дисциплина, като борба с корупцията и организираната престъпност и най-вече в усвояването на еврофондовете се оценява от всички", каза премиерът. По думите му е изключително важно какво ще се случи в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
fallback