fallback

Социолози сочат преднина за Прошко Прошков пред Георги Кадиев за битката в София

Подкрепата си за Прошков са декларирали малко над 21% от запитаните, а близо 17% са на страната на Кадиев, сочи допитване на "Барометър България"

15:48 | 17.10.11 г. 6

Кандидатът на "Синята коалиция" за кмет на София Прошко Прошков има лека преднина пред номинирания от левицата Георги Кадиев, показва проучване на "Барометър България", направено сред 800 софиянци в периода от 7 до 14 октомври, съобщи БТА.

Подкрепата си за Прошко Прошков са декларирали 21,2%, а 16,7% са заявили, че ще гласуват за Кадиев. Прошков увеличава влиянието си сред младите хора, докато Кадиев е популярен сред хората над 55 години.

Най-висока подкрепа е регистирана за сегашния кмет и кандидат от ГЕРБ за нов мандат Йорданка Фандъкова - 48,6 на сто от запитаните са заявили, че ще гласуват за нея.

Кандидатът на "Атака" Николай Пехливанов събира предпочитанията на 5,3 на сто от решилите да отидат до урните, а Ангел Джамбазки от ВМРО - 2,8 на сто.

Намерение да гласуват са заявили 63% от анкетираните.

Победата на първия тур за Фандъкова зависи от активността. Ако заявената сега активност от 63 на сто спадне, е вероятен балотаж, коментира Николай Николов от "Барометър България". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:32 | 14.09.22 г.
fallback