fallback

Борисов: Имаме най-добрите взаимоотношения с Турция от 22 години насам

Премиерът откри втори завод на турски поддоставчик за автомобилната индустрия край Кърджали, инвестицията е за 10 млн. лева

15:44 | 15.10.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

На тържество днес втори завод на "Теклас- България" за производство на каучукови и пластмасови изделия за най-известните автомобилни компании в света откри край Кърджали министър-председателят Бойко Борисов. С него лентата прерязаха министърът на МРРБ Лиляна Павлова и собственика на концерна "Теклас" Мордо Данон. Тук бе и посланикът на  Турция у нас Исмаил Арамаз, предаде БТА.

Инвестицията е за 10 млн. лева и до няколко месеца ще бъдат разкрити нови 250 работни места. Продукцията е изцяло експортна, тя е насочена към такива автомобилни гиганти като Volkswagen, Audi, Skoda, Volvo, Saab, Opel, Chevrolet, Renault, Fiat.

“На България й трябват такива инвеститори, за да може хората тук да си останат по населените места и да получават добри заплати“, заяви Борисов пред множеството работници и специалисти. „Това място за кърджалийци е знаково. Преди години тук е имало барутни погреби, а сега едно от най- модерните производства от бранша в страната“.

Премиерът констатира, че за последните 22 години сега България е в най-добрите си взаимоотношения със съседна Турция.

„И това е една от причините никой да не може да плаши и заблуждава местното население с небивалици, каквито се говореха с идването на ГЕРБ на власт. Само за две години нещата за региона коренно са се променили“, смята Борисов.

Той изтъкна, че освен нови заводи и работни места, сега в региона се строят пътища, предстои отварянето на прохода Маказа.

„В личен разговор премиерът Папандреу ме увери, че въпреки изключително тежката криза,ще бъде направено всичко възможно до края на ноември оставащият 1,3 км. път от гръцка страна да бъде готов“, заяви министър- председателят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:37 | 04.09.22 г.
fallback