fallback

Цените на жилищата през третото тримесечие на фокус през седмицата

Очакват се и първите отчети на публичните дружества за деветмесечието на 2011 г.

07:59 | 17.10.11 г.

През седмицата вероятно ще бъдат публикувани отчети на публични дружества за деветмесечието на 2011 г., след като вече бяха публикувани няколко, сред тях тези на Зенит имоти АДСИЦ и Зенит Агрохолдинг АД.

За понеделник (17 октомври 2011 г.) няма предвидени събития от корпоративния и макроикономическия календар.

За вторник (18 октомври) е свикано общо събрание на акционерите в Пазарджик БТМ АД, на което ще се гласува за издаване на облигации с номинална стойност до 3 млн. лв., срок от 6 години и лихва от 6%.

В сряда (19 октомври) НСИ ще обяви предварителни данни за "Система на здравни сметки" за 2010 г. Системата включва всички разходи за здравеопазване – както публичните, така и разходите на домакинствата, на нетърговските организации - фондации, сдружения, на частните здравноосигурителни фондове и на предприятията за дейности по трудова медицина.

В четвъртък (20 октомври) НСИ ще обяви еднократна информация за "праг на транзакция". Този праг се определя по методика на НСИ и се обнародва в Държавен вестник. Прагът е дефиниран в стойност в национална валута, определя се до края на октомври на дадена година и е валиден за цялата следваща календарна година. Той касае праговете за деклариране по система Интрастат за съответната година.

За този ден са насрочени и общи събрания на акционерите в Медийни системи АД и Явор АД Варна.

В петък (21 октомври) НСИ ще представи цените на жилищата през третото тримесечие на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:57 | 27.08.22 г.
fallback