fallback

Предлагат смяна на цялото ръководство на Булгартабак

В управлението влизат шеф на Билла и бивш изпълнителен директор на холдинга

11:23 | 30.09.11 г. 1

Александър Юриевич Романов, Явор Николаев Драганов, Ангел Димитров Димитров, Венцислав Златков Чолаков и Миглена Петрова Христова са предложени за нови членове на Съвета на директорите на Булгартабак холдинг АД, като акционерите ще гласуват предложението на общо събрание свикано за 1 ноември 2011 г., показва обявление на БФБ-София.

Александър Юриевич Романов е сред ръководителите на ВТБ Капитал, поделение на руската Внешторгбанк, което чрез австрийската БТ Инвест ГмбХ , придоби 79,83% от Булгартабак холдинг АД, срещу сумата от 100,1 млн. евро.

Венцислав Златков Чолаков е управител на Билла България ЕООД, Билла Импорт ЕООД, Билла Сървис ЕООД, Билла Недвижимости ЕООД и съдружник в Ивел-М ООД. Той е инженер и магистър по финанси.

Ангел Димитров Димитров е магистър по финанси и банково дело. Той е бил изпълнителен директор на Булгартабак холдинг през 2008 г., както и на Пловдив БТ през 2000 г. и на Слънце Стара Загора БТ от 2003 до 2005 г.

През 2002 г. е бил изпълнителен директор на пловдивската общинска компания Хебър АД, производител на хляб.

Миглена Петрова Христова е съдружник в ЕЛ-М и Г ООД. Тя е магистър технологии на тютюна и тютюневите изделия.

Явор Николаев Драганов е съдружник в Ну Ейдж ООД и Геопак ООД и едноличен собственик на капитала на С Е С ЕООД и Модеста ЕООД. Той е магистър финанси и право. Съдружник в Ну Ейдж ООД е Любка Василева Качакова с дял от 50%.

Явор Николаев Драганов е един от дейните участници в движението Български Великден, а Любка Качакова е сред учредителите на НДСВ, депутат от НДСВ, както и заместник-министър в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Акционерите на Булгартабак холдинг АД ще гласуват за освобождаване на сегашния състав на Съвета на директорите на Булгартабак холдинг АД в състав Александър Манолев, Георги Костов и Иван Биларев.

За последните 12 месеца акциите на Булгартабак холдинг АД поскъпват с 42% до 27 лв. за акция и 199 млн. лв. пазарна капитализация, като през периода дружеството е разпределило и 7,19177 лв. брутен дивидент на акция.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:17 | 09.09.22 г.
fallback