fallback

Борисов: Прокуратурата и НАП проверяват Кирил Рашков

Разследването е започнало пет дни преди трагичните събития в пловдивското село Катуница, съобщи премиерът Бойко Борисов

09:54 | 26.09.11 г. 4

По разпореждане на главния прокурор преди десет дни е започнало съвместно разследване с Националната агенция по приходите на имотното състояние на няколко лица, в това число и на Кирил Рашков, известен в обществото като цар Киро. Това съобщи  в интервю за bTV премиерът Бойко Борисов по повод трагичните събития в пловдивското село Катуница, довели до масови размирици и призиви на населението за спешна проверка на имотното състояние на ромската фамилия.

Борисов изключи вероятността трагичните събития в пловдивското село Катуница да са предизвикани от данъчните проверки и подчерта, че имотното състояние на семейството на Рашкови е обект на данъчно разследване, подробности за което на този етап може да даде само главният прокурор Борис Велчев.

Премиерът отново призова политическите партии да не извличат полза от този инцидент и припомни, че вина за създалата се ситуация през годините имат всички управленски структури.

„Аз от 12 години говоря, че има безнаказаност в системата и не може за тежки посегателства срещу невинни хора виновниците да бъдат осъждани на три години условна присъда“, припомни Борисов. В този смисъл държавата е длъжник на хората, обясни още премиерът.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 07.09.22 г.
fallback