fallback

Преглед на печата за 23 септември

08:11 | 23.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Премиерът Борисов ще оглави Съвета за електронно управление в. "Дневник"

Премиерът Бойко Борисов ще бъде председател на новосъздадена структура към Министерския съвет - Съвет за електронно управление, учередена с решение на кабинета в сряда, съобщи правителственият пресцентър, цитиран от в. Труд.

На правителственото заседание на 31 август Борисов заръча на министрите си съдействие за въвеждането на електронно правителство: "Московски, от мое име, само искам да ми кажеш ако някъде някой ревниво нещо не прави, затова министър ще си отиде мигновено, ако дойдеш и ми кажеш "този, три дена ходят експертите, ето го" - веднага ще си отиде, гарантирам ви. В 21 век да обясняваме, че електронното правителство е хубаво!".

Стоичков: Отворете европейския трудов пазар за българските работници в. "Дневник"

Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков изпрати писмо до депутатите в Европейския парламент, в което настоява за отпадането на ограниченията за български работници в ЕС, съобщи агенция "Фокус". Инициативата е част от кампания за отваряне на европейския трудов пазар за българи. Десет страни-членки са се възползвали от правото си да наложат рестрикции над възможостта граждани на България да работят на територията им.

В писмото пише: "Отпадането на ограниченията за футболисти в ЕС през 1995 година безспорно допринесе много за развитието на европейския футбол. Убеден съм, че премахването на бариерите за български граждани, желаещи да работят в чужбина, със сигурност ще има същия положителен ефект за европейската икономика. Точно както във футбола, свободното движение на работна ръка ще допринесе за развитието на европейския пазар".

Наши минават Дунав за 5 млн. евро джакпот, комшиите хвърлят въдици у нас в. "Стандарт"

Румънци прескачат границата за да си питат късмета в нашето Тото, нашенци минават Дунав за 5-те милиона евро джакпот у комшиите. Истинска тото-треска разтресе двете страни, които в пакет бяха оставени на изчакване за Шенген.

Джакпота в нашето Тото е огромен, почти 6 млн. лева в двете най-популярни игри. Тегленето на числата тази вечер. Интересът към този тираж определено е голям - освен румънци, да играят у нас идват гърци и македонци.

Общински служител си отива заради конфликт на интереси в. "Сега"

6 години общински служител на ръководна длъжност в столичния район "Възраждане" е в конфликт на интереси. Шефът на отдел "Регистрация и контрол на търговската дейност" в районното кметство Георги Попов е и управител на фирма "Стерамед" ООД още откакто е назначен през 2005 г. Кодексът на труда изрично казва, че "не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което е управител на фирма". Комисията за конфликт на интереси е установила, че когато е назначен през 2005 г. от районния кмет Ева Сеизова, Попов е бил и шеф на фирмата, но не е прекратил отношенията си в едномесечен срок, както изисква законът за конфликт на интереси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:58 | 28.08.22 г.
fallback