fallback

Какво ще бъде отражението на гръцката криза върху банковата ни система?

Съществува шанс за приток на депозити от Гърция, но и риск за поредица негативни ефекти

07:33 | 21.09.11 г.


Какво ще бъде отражението на гръцката криза върху банковата ни система? Дали позитивите от притока на депозити от гръцки граждани и регистрацията на гръцки фирми у нас ще са повече от негативните ефекти?

Това е една от темите на предстоящия банков Клуб Investor.bg, на който участие ще вземе Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор на Емпорики Банк България ЕАД. Събитието ще се проведе на 28 септември 2011 г. в столичния хотел Хилтън от 18:30 ч.

Кристоф Павлов, главен икономист на Уникредит Булбанк, ще говори за връзката между банковата система и свитото потребление у нас.

Ще бъдат обсъдени рекордните спестявания на населението и фирмите и края на войната за депозити, новите кредитни акценти в лицето на жилищното кредитиране и кредитните карти, както и рентабилността на банковата система. За 2010 г. рентабилността не надвиши доходността по обикновен депозит, като с капитал от 10 млрд. лв. банките отчетоха 617 млн. лв. печалба, или 6,2% върху собствения капитал. По традиция събитието е разделено на лекционна, дискусионна и коктейлна част. Регистрация за събитието можете да направите тук. Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Emporiki bank Credit Agricole Group, генерален спонсор

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
fallback