fallback

Преглед на печата за 19 септември

07:41 | 19.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борисов: "Ако ме дразните, ще подпиша на инат за шистовия газ" в. Сега

Вдигащите плакати срещу шистовия газ изпълняват партийна повеля, ако това продължава, ще подпишем на инат, заяви премиерът в Добрич. С предупреждение да не го дразнят реагира премиерът Бойко Борисов на протестни плакати, свързани с проучванията и евентуален добив на шистов газ, предаде Агенция "Фокус".

"Нищо няма да се случи, ако не ме дразните", обърна се министър-председателят към гражданите. Той припомни, че преди три-четири дни е имал разговори по темата, на която са присъствали още двама негови министри, където всичко е било обяснено и са посочени гаранции за безопасност. На тези, които издигат плакати, искам да им кажа, че продължават да изпълняват партийна повеля на някой, каза Борисов. "Ако това продължава, ще подпишем на инат", закани се министър-председателят.

Близка до ГЕРБ фирма е абонирана за поръчки на Столичната община в. Сега

Близка до ГЕРБ фирма печели неотклонно обществени поръчки на Столичната община за доставка на храна за детските ясли и градини. От 2007 година досега фирма "Макрон", свързана с депутата и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов, е спечелила договори за над 7 млн. лв. Фирмата традиционно печели в едни и същи столични райони, оглавявани от кметове на ГЕРБ, като за голяма част от тези поръчки се оказва единствен кандидат, показа проверка на "Сега".

Фирма "Макрон" е създадена през 1997 г. и от 2000 г. насам се явява със спорадичен успех на обществени поръчки за доставка на хранителни продукти за софийските ясли и градини. След местните избори през 2007-а фирмата бележи рязък възход и се настанява трайно в столични райони, оглавявани от кметове на ГЕРБ. По това време Николов е районен председател на ГЕРБ за "Младост" и притежава 33% от фирмата.

4,2 млн. чужденци почивали на нашето море в. Стандарт

Ръст с 8,7 процента на чуждестранните летовници, посетили България през това лято, отчете Националният туристически борд. Оттам определиха сезона като успешен, но труден.

Над 95% от общо 4,2 милиона чужди туристи са посочили, че са доволни от почивката си у нас. Въпреки това не са липсвали инциденти и проблеми - натровените русначета в детски лагер, удавеното германче в басейн, алкохолните дестинации, храните с изтекъл срок и кризата с извозването на руските туристи.

Блокираните у нас руски туристи се прибраха в. Новинар

Всички руски туристи, блокирани в България, благополучно са се завърнали в родината си. Това съобщи за ИТАР-ТАСС ръководителят на пресслужбата на „Ростуризъм” Олег Мосеев. По думите му последната група от 130 души са се приземили на петербургското летище „Пулково”. Специалният полет на авиокомпания „Россия” от Варна за Петербург беше организиран от „Ростуризъм” и Комитета по туризъм на правителството Санкт Петербург.

Проверяват сделката за Бизнес парка в. Новинар

Сделката за Бизнес парка ще бъде проверена, след като седмица по-рано избухна скандал, стартирал от думи на вътрешния министър Цветан Цветанов, че общински съветници са искали подкуп в размер на 500 000 евро от Росен Плевнелиев през 2007 г. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е възложила проверката, но коментира, че сделката всъщност е изпълнена и "там всичко е наред". Фандъкова, която ще се бори за втори мандат, не приема замесването на името й в скандала.

"Медиана": Разликата между първите трима кандидат-президенти е малка, всичко зависи от кампанията в. Дневник

Разликата между тримата основни претенденти за президентските избори - Росен Плевнелиев, Меглена Кунева и Ивайло Калфин, е много малка, вотът изобщо не е предопределен, а изходът от изборите ще зависи от започващата след няколко дни предизборна кампания.

Това сочат данните от социологическо проучване на агенция "Медиана", проведено между 10 и 14 септември и представено вчера от директора на агенцията Кольо Колев. По думите му най-стряскащите резултати от изследването са страхът, че изборите са предрешени, от тях нищо няма да зависи и че ще бъдат изключително нечестни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:02 | 26.08.22 г.
fallback