fallback

Бисер Петков е новият управител на НОИ

Той е дългогодишен преподавател в УНСС, а до 2009 г. е бил зам.-председател на КФН с ресор Надзор над пенсионноосигурителните компании

10:49 | 08.09.11 г. 3

Бисер Петков. Снимка: КФН

Парламентът избра за управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков, предложен за поста от финансовия министър Симеон Дянков, предаде БТА.

За новия управител гласуваха 91 от депутатите, трима бяха против и 22 се въздържаха. Мандатът на Петков ще изтече на 21 май 2013 г.

Веднага след избора му за управител на НОИ Бисер Петков заяви пред журналисти, че ще работи за модернизация на институцията и за отваряне към работодателите и осигуряваните лица, така че да бъдат улеснени при спазването на законовите си задължения.

Бисер Петков е дългогодишен преподавател в Университета за национално и световно стопанство. До 2009 г. е бил зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) с ресор "надзора над пенсионноосигурителните компании".

През май тази година парламентът освободи от поста предишния управител на НОИ Христина Митрева, след като тя подаде оставка. В мотиви за оттеглянето си Митрева посочи снетото от нея политическо доверие.

До избора на нов управител постът беше поет от заместничката на Митрева Весела Караиванова. Междувременно преди месец освен кандидатурата на Бисер Петков за поста управител на НОИ се спрягаше и името на Светлана Ангелова, която впоследстве оттегли кандидатурата си

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:05 | 04.09.22 г.
fallback