fallback

Преглед на печата за 6 септември

07:45 | 06.09.11 г.

Министър на квадрат в. Стандарт

Томислав Дончев е на път да стане мегаминистър. Той ще се нагърби и с овакантеното от кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев строително ведомство. Ще продължи да отговаря както досега и за еврофондовете. Това е предложението на голяма част от министрите за промени в правителството, научи "Стандарт". В кабинета вече се е оформило сериозно лоби, което подкрепя рокадата и застава твърдо зад бившия габровски кмет. Според депутати големи шансове за поста има и досегашната заместничка на Плевнелиев Лиляна Павлова, която е фаворит на вицепремиера Симеон Дянков. Само ден остава до решаване на дилемата, защото премиерът Бойко Борисов обеща да обяви името на новия регионален министър на заседанието на кабинета в сряда.

150 лева за първолак в. Стандарт

Поне 150 лева излиза подготовката на ученик за първи клас. За да избегнат грешки и пропуски, повечето родители пазаруват по списък, даден от учителите. Той най-често включва 10 тетрадки с тесни и широки редове, 10 с квадратчета, водни боички, цветни моливи и флумастери, гланцово блокче, скицник или блокче за рисуване, две четки - тънка и дебела, линийки, химикали, острилка и гумичка. Канцеларските материали могат да излязат между 40 и 70 лева в зависимост от това къде се пазарува и дали родителите ще поглезят първолака с маркови изделия или не. Освен това, скъпи родители, не трябва да забравяте и учебните помагала, които също са голям разход. Цените на тетрадките са между 0,19 лв. и 0,55 лв. Най-евтини са тези от вестникарска хартия. Максималната им цена както по малките книжарници, така и по големите вериги хипермаркети, е 0,21 лв.

Сменят шефа на варненското НДК в. Стандарт

Промени в управлението очакват във Фестивалния и конгресен център във Варна, така че той да се занимава главно с култура, а не със странични дейности, каза вчера в морската столица финансовият министър Симеон Дянков. Според него това, което се е развивало досега в комплекса - търговски дейности, една част от които не са си плащали, както трябва, ще бъдат извадени и напълно заместени от изложби и концерти. "Искам много по-добра връзка между НДК в столицата и Фестивалния комплекс. Това почти е липсвало през последното десетилетие", обясни министърът. Той посочи, че с три пъти са се вдигнали приходите в НДК, откакто там работи нов екип.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
fallback