fallback

Преглед на печата за 5 септември

08:46 | 05.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Борисов: Милен Велчев искаше да ме срещне с купувача на "Булгартабак" в. Дневник

Бившият финансов министър в кабинета "Сакскобургготски" Милен Велчев е консултирал купувача по сделката за "Булгартабак". Това съобщи премиерът Бойко Борисов в предаването "На четири очи" по Нова телевизия.

Борисов каза, че Велчев му е предложил среща с купувача, но той отказал с мотива да не го обвинят след това, че има някакъв интерес. "Много се пазя", обясни премиерът и определи приватизацията на тютюневия холдинг като възможно най-добрата.

Дянков: Дълговете са задължение на болниците, няма да се покриват от бюджета в. Дневник

Здравният министър Стефан Константинов обяви, че не е уведомен от финансовия министър Симеон Дянков за намерението му чрез бюджета за следващата година да се покрият дълговете на болниците. Той коментира информация от медиите, че преди дни по време на посещение в Стара Загора, Дянков е казал, че ще бъдат отпуснати 200 млн. лв. за дълговете на лечебните заведения.  

Не ми го е казвал лично и едва когато ми го каже, ще го повярвам, каза Константинов в предаването "Неделя 150" на БНР. Той предположи, че "въпреки добрите намерения" понякога в медиите стават обърквания.

Германия е против и частично влизане на България в Шенген в. Сега

Министерството на вътрешните работи на Германия отрече информацията, че е готова да подкрепи частично присъединяване на България и Румъния към шенгенското пространство. Пред дни в. "Билд" и седмичникът "Фокус" писаха, че Германия ще се съгласи на 31 октомври да бъде отменен контролът на въздушните и морските граници на Румъния и България, а в средата на 2012 г. - на сухопътните граници.

"София и Букурещ в момента още не са готови да се присъединят към Шенгенското споразумение", заяви германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих.

Безработицата предизвика наплив към МВР в. Сега

Безработицата в България очевидно е в огромни размери, след като десетки и стотици хора напират да работят в МВР на длъжности, за които заплатите са колкото средната за страната - около 600 лв, а дежурствата са много и тежки.

По правило най-голям е интересът към пътна и гранична полиция. Там обичайно с години няма свободни места, а когато се пуснат конкурси - напливът е огромен.

Борисов: След мен, логичният кандидат беше Цветанов в. Стандарт

Няма нищо по-нормално лидерът на една партия да се кандидатира за президент, беше нормално аз да се кандидатирам. Не се кандидатирах аз, защото имам голям ангажимент с правителството. Това заяви премиерът Борисов по Нова ТВ.

Другия логичен вариант бил Цветанов. „Възхитен съм от Цветанов, защото на два пъти това момче проявява лоялност, която истински ме радва. Първият път – той имаше всички документи на партията, когато стана председател. Той можеше да я вземе цялата”, подчерта Бойко Борисов. „След мен, логичният кандидат за президент, е Цветанов.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:57 | 17.08.22 г.
fallback